Even voorstellen


Marja Schilt - Edel en-Goudsmid Zaandam

Even voorstellen, ik ben Marja Schilt. In mijn Edelsmid-atelier in Zaanstad ontwerp en maak ik handgemaakte sieraden vrij naar eigen ontwerp of gericht in opdracht naar specifieke wensen van de klant.

Bij sieraden in opdracht kan daar eigen materiaal van de klant in verwerkt worden zoals een oud sieraad maar ook onder andere as of moedermelk

Bij opdrachten voor unieke sieraden of in beperkte oplage betrek ik de klant bij het hele proces zodat het sieraad heel persoonlijk wordt en ook daadwerkelijk zoals deze het bedacht heeft.

Inspiratie vind ik vooral in de vele organische vormen en lijnen die overal om ons heen te vinden zijn. Door daarnaast ook te spelen met materialen leidt dit tot verrassend mooie unieke sieraden..

Omdat ik het leuk vind om mijn enthousiasme voor het maken van mooie dingen te delen en het creatieve in mensen naar boven te halen, geef ik ook workshops/cursussen edelsmeden en zilverklei waarbij ik mensen begeleid bij het zelf maken van verassend mooie sieraden. Ik vind het fantastisch om te zien wat mensen in een relatief kort tijdsbestek kunnen maken, en hoe trots ze dan zijn op het sieraad dat ze gemaakt hebben.


Van idee tot sieraad

Het realiseren van een door u ontworpen sieraad tot een tastbaar juweel is een creatief en spannend proces. Dat proces begint meestal met een inventarisatie van uw ideeën en wensen. Vervolgens zal dit door schetsen al wat vorm krijgen en kunnen we samen bekijken of uw ideeën ook praktisch haalbaar zijn. Dit kan al voldoende zijn om als basis te dienen om het sieraad te kunnen vervaardigen. In andere gevallen kan het praktisch zijn om eerst een proefmodel te maken om zo samen de vorm te beoordelen en deze waar nodig verder te verfijnen. 

Bij opdracht hou ik cliënten op de hoogte van de vorderingen van hun sieraad in ontwikkeling door ze met enige regelmaat foto's van de stadia te mailen. Dat maakt het sieraad extra persoonlijk.

Marja Schilt - workshop Zaandam

Recensies

Rating: 4 sterren
2 stemmen

Marcia Bamberg

11 maart 2020
Superleuke workshop en cursussen met geweldige begeleiding van Marja. Ontspannen, gezellig en leuk! Absolute aanrader!

...

Mieke Braaksma raadt Edel- en Goudsmid Marja Schilt aan.
17 november 2019

wat een fijne workshop. geweldige uitleg, ruimte voor flexibiliteit en een top middag gehad met een geweldige herinnering in de vorm van een ring

...

Jaimie Houniet-Sprenkeling raadt Edel- en Goudsmid Marja Schilt aan.
17 november 2019

Was supergezellig en een hoop geleerd. Hele gave ring gemaakt ben er superblij mee. 😃

...

Shirra Bourquin-Hoffmeister raadt Edel- en Goudsmid Marja Schilt aan.

18 september 2019

Marja maakt supermooie sieraden, zoals jij het wilt, ik ben superblij met de hanger die ze gemaakt heeft. naar eigen ontwerp, dank je wel Marja, hij wordt met trots gedragen, en ik kom er snel aan met de ringetjes 🙈

...

Christa Vrasdonk heeft Edel- en Goudsmid Marja Schilt beoordeeld 
5 sterren
26 februari 2018 ·

Superleuke middag gehad! Samen met vijf vriendinnen zes heel verschillende, maar allemaal prachtige sieraden gemaakt onder vakkundige leiding van Marja.

...

Lianne Schuitemaker Marja ik heb genoten!
En zulke leuke reacties op het eindresultaat gehad. Hoe leuk is het om trots te kunnen zeggen: "zelf gemaakt"

...

Peter Muts heeft Edel- en Goudsmid Marja Schilt beoordeeld —
5 sterren
3 november 2017 ·

Marja, ik heb je onze twee trouwringen gegeven na het overlijden van mijn vrouw , om er een mooie zegelring van te maken na een fotovoorbeeld wat ik had aangeleverd. Nu je heb voor 120% aan mijn verwachtingen voldaan ik vind het een pracht stukje werk wat je hebt afgeleverd, nogmaals bedankt ben er heel blij mee!!!

...

Een absolute aanrader

Nadat we het plan hadden opgevat om zelf onze trouwringen te maken ontdekten na wat zoeken op internet dat dit bij Marja mogelijk was. In een oriënterend gesprek hebben we onze wensen besproken. Toen duidelijk werd dat de goudprijs juist op dat moment extreem hoog was gaf Marja ons de tip om eens in de familie na te vragen of er mogelijk nog ongebruikt goud voorhanden was, dat we zouden kunnen gebruiken. Dat bleek inderdaad het geval. Dit goud hebben we omgesmolten en is nu in onze ringen verwerkt. Het hele productieproces - van het omsmelten tot de uiteindelijke ring - hebben wij als heel bijzonder ervaren. We denken dan ook met heel veel plezier terug aan de avonden dat we in Marja’s atelier aan het werk zijn geweest. Dat heeft absoluut ook te maken met de deskundige, geduldige een prettige manier waarop Marja ons daarbij heeft begeleid. Over het eindresultaat zijn we meer dan tevreden. Het feit dat ‘ons familiegoud’ in de ringen verwerkt geeft de ringen voor ons een bijzonder meerwaarde. Een workshop bij Marja is wat ons betreft een absolute aanrader!

Inge & Meindert 20-4-2015

...

Een fantastische ervaring

Wij kwamen Marja tegen op een bruidsbeurs, waar we ons aan het oriënteren waren op trouwringen. We belden haar om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek. We gaven aan wat we ongeveer wilden, en tijdens de kennismaking bleek dat Marja precies had begrepen hoe we ons de ringen voorstelden. Vervolgens hebben we in twee avonden tijd onze witgouden trouwringen zelf gemaakt. Marja gaf ons alle tijd en aandacht, waardoor we de perfecte trouwringen hebben kunnen maken. Het was een prachtige, intieme, onvergetelijke ervaring. De ringen zitten nu (14 mei) nog in het doosje, we kijken er iedere avond even naar en kunnen ons nauwelijks voorstellen dat wij zoiets moois zelf hebben gemaakt. Op 22 mei mogen ze om, en iedere keer dat we ernaar kijken zullen we met heel veel genoegen terugdenken aan de avonden bij Marja!

Algemene waardering: 10
Service: 10
Prijs / kwaliteit: 10


door Rene-Jose op 14-05-2013 21:37

...

 


Reactie plaatsen

Reacties

Edel- en Goudsmid atelier Marja Schilt  |  Oostzijde 381  |  1508 EP Zaandam  |  Mobiel: 06-40097671 |  Email: info@marjaschilt.nl  |  KvK. nr.: 34379035  |  btw-id: NL001729211B48